logo

Pijn en Negatieve Emotie in Marketing – Verrassend Effectief?

Gratis lunch-webinar van Unravel, 45 minuten

Gratis Lunch-Webinar: Vanaf vandaag terug te kijken!  
👇 Scroll naar beneden om je in te schrijven 👇

Bij marketing denk je direct aan positiviteit. Een brede glimlach, een perfecte propositie en een naadloze customer journey. Maar hoe zit het dan met angstopwekkende reclames, doelbewust arrogante verkopers en websites die je expres even laten wachten? Klaarblijkelijk is er een rol weggelegd voor negatieve emotie in marketing. 

In dit webinar geven we verrassende en praktische voorbeelden van hoe kortdurende negatieve momenten de weg vrijmaken voor een positievere totale impact. 

Wanneer?

Vanaf vandaag terug te kijken!

👇 Schrijf je hieronder in als je de opname wilt ontvangen (inclusief de slides + toelichting):

Je voornaam*
Please fill all the required fields!
Please accept terms and conditions to proceed
Unravel verscheen eerder in:

"Een van de weinige webinars met zulke praktische inzichten waarbij je na een uur echt wat hebt opstoken, naar mijn mening!"
- Yaël Berkemeijer - Marketing Samsung

Wat ontdek je in de lunch-webinar?

Ontdek de laatste wetenschappelijke inzichten over:

Emotie in het brein

Neuromarketing-onderzoek maakt het voor het eerst mogelijk om de werkelijke emotionele respons objectief te meten. We bespreken hoe positieve en negatieve marketingstimuli inwerken op onze hersenen, en hoe dit doorwerkt in de wijze waarop marketing koopgedrag beïnvloedt.


Emotie in service en retail

Menig winkel stelt zich tot doel de best mogelijke service te bieden. Toch blijkt de serviceperceptie in het brein van de klant aanzienlijk anders te werken dan de objectieve kwaliteit. Negatieve momenten blijken juist op dit vlak een grote kans op te werpen om de serviceperceptie naar nieuwe hoogtes te tillen.

Emotie in reclame

Reclame blijkt een behoorlijke emotionele rollercoaster, gekenmerkt door sterke pieken én dalen. Vaak zijn die negatieve momenten ongunstig voor de effectiviteit, en een reden om de commercial te optimaliseren. Toch zijn er uitzonderingen waarbij het de effectiviteit juist ten goede komt. In dit webinar ontdek je precies wanneer dat het geval is.


Emotie in online usability

Wanneer we een website of app gebruiken, dan gaat dit vaak met de nodige frustratiemomenten gepaard. Vaak duidt dit op verberpunten die, indien ze aangepakt worden, de conversie zullen verhogen. Maar onder specifieke omstandigheden blijken kleine pijnprikkeltjes juist de kans op een aankoop te verhogen. 

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + toelichting).

Unravel Research is met trots aangesloten bij het internationale Neuromarketing Science & Business Association.

Samen met Universiteit Tilburg slaat Unravel Research de handen ineen om het consumer neuroscience veld i.c.m. AI en Machine Learning verder te brengen.

"Tim is een bevlogen neurospecialist die je door middel van herkenbare voorbeelden meeneemt in de werking van je brein. Vol enthousiasme en met hoge energie neemt hij je mee in de wereld van neuromarketing."

Alieke Ingerman

FrankWatching

"Wat een ontzettend leuke Lunch&Learn was het! Enorm veel positieve reacties gehad van mijn collega’s. Leuke/relevante content en energieke vibe."

Kader

Shopper Marketeer Perrigo

"Wanneer je een presentatie van Tim & Tom bijwoont, krijg je geen bullshit te horen maar wetenschappelijk bewezen facts & figures."

Peggy van Est

Dagmar van der Lee

Business Connected

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + toelichting).

Sprekers:

Consumenten Psycholoog
Mede-oprichter Unravel Research

Research Director
Mede-oprichter Unravel Research

Please wait