logo

Nudging in de Supermarkt

Gratis lunch-webinar van Unravel, 45 minuten

Gratis Lunch-Webinar: Vanaf vandaag de sheets en key insights terug te kijken!
👇 Scroll naar beneden om je in te schrijven 👇

Nudging beoogt met kleine aanpassingen in de omgeving mensen gezonder, duurzamer, socialer of anderszins verstandigere keuzes te laten maken. En op weinig plekken valt er zoveel effect te behalen met nudging als de plek waar het leeuwendeel van onze keuzez gemaakt worden: in de supermarkt. 

Hoe kun je de aandacht onbewust dirigeren naar de gewenste keuzes? Welke vormen van communicatie zijn in staat deze keuzes aantrekkelijker te maken en weerstand te doorbreken? En wat kunnen supermarkten aan hun formules doen om de wereld een beetje beter te maken? In dit webinar delen Diede en Tom de nieuwste nudges en praktische cases.

Wanneer?

Vanaf vandaag  zijn de sheets & key insights te downloaden!

👇 Schrijf je hieronder in als je de slides en key insights wilt ontvangen:

Je voornaam*
Please fill all the required fields!
Please accept terms and conditions to proceed
Unravel verscheen eerder in:

"Een van de weinige webinars met zulke praktische inzichten waarbij je na een uur echt wat hebt opstoken, naar mijn mening!"
- Yaël Berkemeijer - Marketing Samsung

Wat ontdek je in de lunch-webinar?

Ontdek de laatste wetenschappelijke inzichten over:

Aandacht laat zich sturen

We kennen 'm allemaal: de vlieg die is afgebeeld op de urinoirs van Schiphol. En ook supermarkten kunnen daar nog veel van leren. De meest effectieve nudges werken namelijk door de aandacht onbewust te dirigeren naar de gewenste categorieën en producten. In dit webinar leer je hoe dit werkt.


Nudging met communicatie

Wanneer je een winkel inloopt, dan is er geen gebrek aan communicatie. Talloze borden en schermen proberen ons koopgedrag te beïnvloeden. Vaak werken ze niet, doordat de vorm of boodschap niet doordringt tot ons brein. Gelukkig heeft psychologisch onderzoek veel houvast over wat juist wél werkt.

Nudging en schapinrichting

Veel nudges in de supermarkt zijn betrekkelijk eenvoudig, bijvoorbeeld door schapinrichting te veranderen. Hiermee beïnvloed je niet alleen de aandacht, maar ook de relatieve aantrekkelijkheid van de productopties. Met deze nudges kun je de gezonde, duurzame of anderszins wenselijke opties aantrekkelijker maken.


Het effect van de winkel

Ook de winkel zelf heeft veel invloed op de aandacht, mindset en uiteindelijke koopbeslissingen van de klant. Zo blijkt de zelfscanner een zeer effectieve mogelijkheid te bieden voor nudging. Maar ook de inrichting en winkelbeleving spelen een belangrijke rol. We delen verschillende cases van effectieve nudges op winkelniveau.

Download de sheets en key insights, vanaf vandaag beschikbaar.

Unravel Research is met trots aangesloten bij het internationale Neuromarketing Science & Business Association.

Samen met Universiteit Tilburg slaat Unravel Research de handen ineen om het consumer neuroscience veld i.c.m. AI en Machine Learning verder te brengen.

"Tim is een bevlogen neurospecialist die je door middel van herkenbare voorbeelden meeneemt in de werking van je brein. Vol enthousiasme en met hoge energie neemt hij je mee in de wereld van neuromarketing."

Alieke Ingerman

FrankWatching

"Wat een ontzettend leuke Lunch&Learn was het! Enorm veel positieve reacties gehad van mijn collega’s. Leuke/relevante content en energieke vibe."

Kader

Shopper Marketeer Perrigo

"Wanneer je een presentatie van Tim & Tom bijwoont, krijg je geen bullshit te horen maar wetenschappelijk bewezen facts & figures."

Peggy van Est | Dagmar van der Lee

Business Connected

Download de sheets en key insights, vanaf vandaag beschikbaar.

Sprekers:

Consumenten Psycholoog
Lead Unravel Behavior

Persuasion Professional
Team Lead Unravel Behavior

Research Director
Mede-oprichter Unravel Research

Please wait