logo

Nudging voor een
gezonder leven

Gratis lunch-webinar van Unravel, 45 minuten

Gratis Lunch-Webinar: Vanaf vandaag terug te kijken!
👇 Scroll naar beneden om je in te schrijven 👇

We moeten gezonder gaan leven – daar lijkt iedereen het over eens. En hoewel psychologische gedragsbeïnvloeding vele vormen kent, bestaat eigenlijk geen groter toepassingsgebied dan gezondheidsbevordering. Van nudges die consumenten net wat vaker naar gezonde opties laat grijpen. Tot aan interventies die structureel onze levensstijl omkeren.

Hoe kan nudging onze keuzes en levensstijl veranderen? Welke interventies zijn tot dusver al succesvol gebleken? En wat zijn de quick-wins om gezondheidsgedrag in Nederland dit jaar nog te bevorderen? Diede en Tom onthullen de antwoorden in dit webinar.

Wanneer?

Vanaf vandaag terug te kijken!

👇 Schrijf je hieronder in als je de opname wilt ontvangen (inclusief de slides + toelichting):

Je voornaam*
Please fill all the required fields!
Please accept terms and conditions to proceed
Unravel verscheen eerder in:

"Een van de weinige webinars met zulke praktische inzichten waarbij je na een uur echt wat hebt opstoken, naar mijn mening!"
- Yaël Berkemeijer - Marketing Samsung

Wat ontdek je in de lunch-webinar?

Ontdek de laatste wetenschappelijke inzichten over:

Nudging in de supermarkt

Gedrag laat zich het best beïnvloeden daar waar het plaatsvindt. Niet voor niets verplaatst de setting van gedragsveranderingscampagnes zich steeds meer naar de supermarkt en andere keuzecontexten. Vaak kunnen hier met kleine veranderingen grote effecten op gezond koopgedrag worden bereikt.


Alle effectieve nudges op een rij

Nudges bestaan in vele vormen, maten en onderliggende psychologische eigenschappen. En juist dat laatste is cruciaal om een specifiek probleem te koppelen aan een kansrijke nudge. In dit webinar zetten we de verschijningsvormen van nudges op een rij én krijg je inzicht in wanneer ze werken.

Een structureel betere levensstijl

Hoe effectief nudging ook is: om mensen structureel gezonder te laten leven is meer nodig dan een simpele aanpassing in de keuzecontext. Van oudsher probeerden overheden dit met informatiecampagnes te bereiken – met teleurstellend resultaat. Welke interventies werken wél?


Quick-wins voor 2022

Als we kijken naar de enorme schatkist aan praktische kennis uit de psychologie, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat zowel overheden als supermarkten grote kansen laten liggen. In dit webinar zetten we de drie gemakkelijkste quick-wins op een rij om Nederland nog in 2022 gezonder te laten leven.

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + toelichting).

Unravel Research is met trots aangesloten bij het internationale Neuromarketing Science & Business Association.

Samen met Universiteit Tilburg slaat Unravel Research de handen ineen om het consumer neuroscience veld i.c.m. AI en Machine Learning verder te brengen.

"Tim is een bevlogen neurospecialist die je door middel van herkenbare voorbeelden meeneemt in de werking van je brein. Vol enthousiasme en met hoge energie neemt hij je mee in de wereld van neuromarketing."

Alieke Ingerman

FrankWatching

"Wat een ontzettend leuke Lunch&Learn was het! Enorm veel positieve reacties gehad van mijn collega’s. Leuke/relevante content en energieke vibe."

Kader

Shopper Marketeer Perrigo

"Wanneer je een presentatie van Tim & Tom bijwoont, krijg je geen bullshit te horen maar wetenschappelijk bewezen facts & figures."

Peggy van Est

Dagmar van der Lee

Business Connected

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + toelichting).

Sprekers:

Consumenten Psycholoog
Mede-oprichter Unravel Research

Research Director
Mede-oprichter Unravel Research

Please wait