logo

"Nudging werkt niet"

Gratis lunch-webinar van Unravel, 45 minuten

Gratis Lunch-Webinar: Vanaf vandaag terug te kijken!
👇 Scroll naar beneden om je in te schrijven 👇

Nudging is populairder dan ooit als tactiek om menselijk gedrag te veranderen. Tegelijkertijd zien we geregeld koppen in de media van onderzoeken die concluderen dat 'Nudging niet werkt'. Dit is gebaseerd op meta-analysis, waarin uit honderden onderzoeken een hoofdconclusie wordt gedestilleerd. Is nudging niks anders dan een hype die weinig zoden aan de dijk zet?

De werkelijkheid is genuanceerder. Een willekeurige nudge werkt soms wel, en vaak niet. De nudge afstemmen op de gedragscontext is allesbepalend. In dit webinar bespreken Diede en Tom wat bepaalt of een gedraging zich leent voor nudging, en hoe je de juiste nudge aan het juiste gedrag kunt koppelen.

Wanneer?

Vanaf vandaag terug te kijken!

👇 Schrijf je hieronder in als je de opname wilt ontvangen (inclusief de slides + toelichting):

Je voornaam*
Please fill all the required fields!
Please accept terms and conditions to proceed
Unravel verscheen eerder in:

"Een van de weinige webinars met zulke praktische inzichten waarbij je na een uur echt wat hebt opstoken, naar mijn mening!"
- Yaël Berkemeijer - Marketing Samsung

 

Wat ontdek je in de lunch-webinar?

Ontdek de laatste wetenschappelijke inzichten over... 🧠

✔️ Nudging gone wrong. Geregeld leiden nudges tot het tegenovergestelde resultaat dan wat de bedenkers wilden bereiken. Een stoplichtnudge die meer mensen door rood laat rijden. We bespreken spraakmakende voorbeelden en ontleden wat er mis ging.

✔️ Wanneer leent gedrag zich voor nudging? Een effectieve gedragsinterventie begint met een gedegen analyse vooraf. Juist in die analyse kom je te weten of de drivers van het te veranderen gedrag zich lenen voor nudging-technieken.

✔️ De juiste nudge bij het juiste gedrag. Nudges komen in vele soorten en maten. Sommige verleggen de aandacht. Andere verbouwen de keuzecontext op de automatische piloot van ons brein. We zetten de verschillende soorten nudges op een rij en leggen uit wanneer ze werken en wanneer niet.

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + key insights).

Sprekers 🎙️

Research Director
Mede-oprichter Unravel

Lead Unravel Behavior

Consumentenpsycholoog
Lead Unravel Behavior

"Tim is een bevlogen neurospecialist die je door middel van herkenbare voorbeelden meeneemt in de werking van je brein. Vol enthousiasme en met hoge energie neemt hij je mee in de wereld van neuromarketing."

Alieke Ingerman

FrankWatching

"Wat een ontzettend leuke Lunch&Learn was het! Enorm veel positieve reacties gehad van mijn collega’s. Leuke/relevante content en energieke vibe."

 

Kader

Shopper Marketeer Perrigo

"Wanneer je een presentatie van Tim & Tom bijwoont, krijg je geen bullshit te horen maar wetenschappelijk bewezen facts & figures."

 

Peggy van Est

Dagmar van der Lee

Business Connected

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + key insights).

Unravel Research is met trots aangesloten bij het internationale Neuromarketing Science & Business Association.

Samen met Universiteit Tilburg slaat Unravel Research de handen ineen om het consumer neuroscience veld i.c.m. AI en Machine Learning verder te brengen.

Please wait