logo

De Psychologie van Sonic Branding 🧠

Gratis lunch-webinar van Unravel, 45 minuten

Vanaf vandaag terug te kijken!

👇 Scroll naar beneden om je in te schrijven 👇

Van sound logos tot jingles. En van custom soundtracks tot de perfecte voice-over. Geluid krijgt een steeds serieuzere rol in branding. En dat is maar goed ook, want hersenonderzoek laat zien dat geluid veel kansen biedt om als merk meer bekendheid en marktaandeel op te bouwen. 

Maar wat maakt een brand sound effectief? Hoe weet je of het bij je merk ‘past’? Hoe kun je de kracht van je sound assets meten? In dit neuromarketing lunch-webinar ontdek je de psychologie achter Sonic Branding. Natuurlijk met Tim en Tom van Unravel Research.

Wanneer?

Vanaf vandaag terug te kijken!

👇 Schrijf je hieronder in als je de opname wilt ontvangen (inclusief de slides + toelichting)

Je voornaam*
Please fill all the required fields!
Please accept terms and conditions to proceed
Unravel verscheen eerder in:

"Een van de weinige webinars met zulke praktische inzichten waarbij je na een uur echt wat hebt opstoken, naar mijn mening!"
- Yaël Berkemeijer - Marketing Samsung

Wat ontdek je in de lunch-webinar?

Ontdek de laatste wetenschappelijke inzichten over:

Zo gebruik je het volledige potentieel van je sound assets

Wanneer je merkgeluid bekend en uniek is, dan levert deze een flinke bijdrage aan merkbekendheid en het marktaandeel. In eerdere webinars over brand assets gingen in op het belang van een sterk brand asset portfolio. Maar sound assets zijn extra bijzonder: ze spelen in op een geheel ander zintuig. Juist dat maakt ze in potentie ijzersterk om snel meer merkbekendheid op te bouwen.


Alles wat geluid maakt

Geluid komt in vele vormen en maten langs in de wereld van branding. In dit webinar werpen we een praktische blik op alle vormen van sonic branding: audiologo’s, jingles, soundtracks, voice-overs en zelfs het geluid dat het product bij consumptie maakt. 

Krijg inzicht in welke geluiden belangrijk zijn voor jouw merk

Een goede geluidsstrategie komt niet uit de onderbuik. Merken maken serieus werk van hun sonic branding: ze testen hun nieuwe sounds vooraf, en blijven de waarde ervan gedurende hun hele levensloop monitoren. In dit webinar leer je hoe je de belangrijkste KPI’s van je brand assets objectief kunt meten.


Het perfecte geluid… in het brein

Hoe bepaal je de succespotentie van muziek en voice-overs? Recent neurowetenschappelijk onderzoek laat zien dat het succes van muziek verscholen ligt in ons brein. Hersenactiviteit geeft al vroegtijdig aan hoeveel succespotentie een nieuw nummer heeft om uit te groeien tot een hit. Handig voor platenmaatschappijen – maar ook bij de creatie en selectie van nieuwe sound assets! 

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + toelichting).

Unravel Research is met trots aangesloten bij het internationale Neuromarketing Science & Business Association.

Samen met Universiteit Tilburg slaat Unravel Research de handen ineen om het consumer neuroscience veld i.c.m. AI en Machine Learning verder te brengen.

"Tim is een bevlogen neurospecialist die je door middel van herkenbare voorbeelden meeneemt in de werking van je brein. Vol enthousiasme en met hoge energie neemt hij je mee in de wereld van neuromarketing."

Alieke Ingerman

FrankWatching

"Wat een ontzettend leuke Lunch&Learn was het! Enorm veel positieve reacties gehad van mijn collega’s. Leuke/relevante content en energieke vibe."

Kader

Shopper Marketeer Perrigo

"Wanneer je een presentatie van Tim & Tom bijwoont, krijg je geen bullshit te horen maar wetenschappelijk bewezen facts & figures."

Peggy van Est

Dagmar van der Lee

Business Connected

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + toelichting).

Sprekers:

Consumenten Psycholoog
Mede-oprichter Unravel Research

Research Director
Mede-oprichter Unravel Research

Please wait