logo

De vijf meest gemaakte fouten in overheidscampagnes 🧠

Gratis Lunch-Webinar: Vanaf vandaag terug te kijken!  
👇 Scroll naar beneden om de opname te bekijken 👇

Van drankgebruik tot appen achter het stuur. En van milieubewuste keuzes tot het uitsteken van een helpende hand. De overheid probeert door middel van communicatie ons dagelijkse doen en denken in tal van vormen te beïnvloeden. Soms gaat dat goed – maar sommige campagnes slaan de plank onbedoeld mis en verergeren zelfs het probleem. Wat is de psychologie hierachter?

In dit webinar ontleden Diede en Tom de psychologie van communicatiecampagnes door de overheid. De sessie zit vol praktische do's en don'ts voor effectieve communicatie die menselijk gedrag werkelijk beïnvloedt.

Webinar: De Psychologie van Overheidscampagnes

Gratis lunch-webinar van Unravel, 45 minuten

Wanneer?

Vanaf vandaag terug te kijken!

👇 Schrijf je hieronder in als je de opname wilt ontvangen (inclusief de slides + toelichting):

Je voornaam*
Please fill all the required fields!
Please accept terms and conditions to proceed
Unravel verscheen eerder in:

"Een van de weinige webinars met zulke praktische inzichten waarbij je na een uur echt wat hebt opstoken, naar mijn mening!"
- Yaël Berkemeijer - Marketing Samsung

Wat ontdek je in de lunch-webinar?

Ontdek de laatste wetenschappelijke inzichten over:

Beïnvloed het onbewuste

Hoezeer we onszelf ook als rationele wezens willen beschouwen, mensen zijn in hun gedrag nu eenmaal niet altijd rationeel. We opereren op basis van gewoontes en mentale ezelsbruggetjes. In dit webinar zie je concrete voorbeelden van campagnes die hierin de plank missloegen – én campagnes die juist slim op het onbewuste inspelen.


De ingrediënten van gedragsveranderende commmunicatie

Effectieve communicatiecampagnes richten zich op de bron van het gedrag. Maar hoe kom je daar achter? Hoe spits je je campagne hierop toe? En hoe kun je meten in hoeverre de campagne echt effect bereikt? We lichten de stappen toe om doelgericht tot succesvolle campagnes te komen.

Van 'Sociaal Proof' tot het 'Reactance Effect'

De inzichten uit dit webinar komen voort uit een brede onderzoeksbasis uit de sociale psychologie en andere gedragswetenschappen. We lichten interessante psychologische principes toe die essentieel zijn voor effectieve communicatie, zoals social proof (we volgen onbewust het gedrag van anderen) en het reactance effect (we doen expres het tegenovergestelde van wat de overtuiger wil).


Geen opinie, maar feiten

In dit webinar beroepen we ons niet op meningen of persoonlijke smaak. Alle inzichten zijn gebaseerd op empirische bevindingen die gepubliceerd zijn in peer reviewed wetenschappelijke journals.

Vanaf vandaag terug te kijken

Unravel Research is met trots aangesloten bij het internationale Neuromarketing Science & Business Association.

Samen met Universiteit Tilburg slaat Unravel Research de handen ineen om het consumer neuroscience veld i.c.m. AI en Machine Learning verder te brengen.

"Tim is een bevlogen neurospecialist die je door middel van herkenbare voorbeelden meeneemt in de werking van je brein. Vol enthousiasme en met hoge energie neemt hij je mee in de wereld van neuromarketing."

Alieke Ingerman

FrankWatching

"Wat een ontzettend leuke Lunch&Learn was het! Enorm veel positieve reacties gehad van mijn collega’s. Leuke/relevante content en energieke vibe."

Kader

Shopper Marketeer Perrigo

"Wanneer je een presentatie van Tim & Tom bijwoont, krijg je geen bullshit te horen maar wetenschappelijk bewezen facts & figures."

Peggy van Est

Dagmar van der Lee

Business Connected

Vanaf vandaag terug te kijken

Sprekers:

Behavior Science Instructor
Team Lead Unravel Behavior

Research Director
Mede-oprichter Unravel Research

Please wait