20 juli: Gratis webinar - De Psychologie van Sensory Marketing in Retail 🧠
logo

Van Muziek tot Geur – De Psychologie van Sensory Marketing in Retail 🧠

Gratis Lunch-Webinar: vanaf vandaag terug te kijken.
👇 Scroll naar beneden om je in te schrijven 👇

Van verkoopverhogende geurverspreiders – tot slim gekozen playlists die muzikaal de aandacht en koopbeslisslingen van de shopper dirigeren. Retailers hebben tal van mogelijkheden tot hun beschikking om de zintuigen van hun klanten te bespelen. 

In dit webinar onthullen Diede en Tom de laatste neuromarketing-inzichten over de invloed van geluid, tast, smaak, zicht en reuk op koopgedrag. Je ontdekt de laatste wetenschappelijke inzichten die je als retailer of shopper marketer direct kunt toepassen.

Webinar: Sensory Marketing in Retail

Gratis lunch-webinar, 45 minuten

Wanneer?

Vanaf vandaag terug te kijken!

👇 Schrijf je hieronder in, ook als je de opname wilt ontvangen
(inclusief de slides + toelichting):

Je voornaam*
Please fill all the required fields!
Please accept terms and conditions to proceed
Unravel verscheen eerder in:

Wat ontdek je in de lunch-webinar?

Ontdek de laatste wetenschappelijke inzichten over:

De onbewuste invloed van onze zintuigen

Sensory marketing, zoals het inzetten van geur en muziek, blijkt ongemerkt veel invloed te hebben op koopgedrag. Hoe gaat dit onbewuste proces in zijn werk? En wat voor effecten mag je verwachten op aandacht, winkelbeleving en daadwerkelijke aankoopbeslissingen?


Meer verkoop door neuromarketing

Hoewel de invloed van sensory marketing grotendeels onbewust verloopt, betekent dit niet dat de shopper zich door enkele simpele trucs laat beïnvloeden. De impact van geur, muziek en tast op koopgedrag is sterk afhankelijk van timing, context en de juist uitvoering. We delen praktische do's en don'ts.

Winkelbeleving

Naast de directe invloed op ons (koop)gedrag, heeft sensory marketing in grote mate invloed op de emotionele beleving van de klant. Cruciaal hierbij blijkt dat elk zintuig congruent wordt aangesproken. Wat betekent dit concreet voor de opstellen van een effectieve snsory marketing strategie?


Hoe je winkelbeleving meetbaar maakt

Winkelbeleving was lange tijd een ongrijpbaar construct. Doordat beleving onbewust tot stand komt, levert bewust uitvragen maar een beperkt beeld op van de werkelijker ervaring van de shopper. Neuromarketing biedt een alternatief dat emoties direct meetbaar maakt.

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + toelichting).

Unravel Research is met trots aangesloten bij het internationale Neuromarketing Science & Business Association.

Samen met Universiteit Tilburg slaat Unravel Research de handen ineen om het consumer neuroscience veld i.c.m. AI en Machine Learning verder te brengen.

"Tim is een bevlogen neurospecialist die je door middel van herkenbare voorbeelden meeneemt in de werking van je brein. Vol enthousiasme en met hoge energie neemt hij je mee in de wereld van neuromarketing."

Alieke Ingerman

FrankWatching

"Wat een ontzettend leuke Lunch&Learn was het! Enorm veel positieve reacties gehad van mijn collega’s. Leuke/relevante content en energieke vibe."

Kader

Shopper Marketeer Perrigo

"Wanneer je een presentatie van Tim & Tom bijwoont, krijg je geen bullshit te horen maar wetenschappelijk bewezen facts & figures."

Peggy van Est

Dagmar van der Lee

Business Connected

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + toelichting).

Sprekers:

Behavior Science Instructor
Team Lead Unravel Behavior

Research Director
Mede-oprichter Unravel Research

Please wait