logo

Social Proof: De Populairste Beïnvloedingstechniek Kritisch onder de Loep

Gratis lunch-webinar van Unravel, 45 minuten

Gratis Lunch-Webinar: Vanaf vandaag terug te kijken!
👇 Scroll naar beneden om je in te schrijven 👇

Het 'Social Proof' principe is misschien wel de populairste beïnvloedingstechniek, bekend gemaakt door Robert Cialdini. De techniek speelt in op de menselijke neiging om het gedrag van anderen te kopiëren. We zijn kuddedieren. Het blijkt om die reden effectief om ‘sociaal bewijs’ te integreren in je website of communicatie. Bijvoorbeeld in de vorm van reviews, sterren, bestseller-labels en andere graadmeters van populariteit.

Tegelijkertijd is Social Proof een complexe techniek, die vaak verkeerd wordt ingezet. Wanneer werkt het? Wanneer niet? En in welke vormen kun je het praktisch gieten om invloed uit te oefenen op het gedrag en voorkeuren van mensen? Je leert in dit webinar de praktische do's en don'ts van social proof.

Wanneer?

Vanaf vandaag terug te kijken!

👇 Schrijf je hieronder in als je de opname wilt ontvangen (inclusief de slides + toelichting):

Je voornaam*
Please fill all the required fields!
Please accept terms and conditions to proceed
Unravel verscheen eerder in:

"Een van de weinige webinars met zulke praktische inzichten waarbij je na een uur echt wat hebt opstoken, naar mijn mening!"
- Yaël Berkemeijer - Marketing Samsung

 

Wat ontdek je in de lunch-webinar?

Ontdek de laatste wetenschappelijke inzichten over... 🧠

✔️ In welke omstandigheden werk social proof? Social proof werkt lang niet altijd. In het webinar ontleden we wanneer social proof wél en niet werkt, zodat je precies weet wanneer je het effectief kunt inzetten.

✔️ Vormen van social proof. Je kunt social proof op tal van subtiele en minder subtiele vormen inzetten. Van klantreviews tot (digitale) wachtrijen. We delen praktische do's en do'nts.

✔️ Social proof in communicatie en gedragsbeïnvloeding. We bespreken hoe social proof effectief ingezet kan worden in communicatiecampagnes en nudges om gedrag te beïnvloeden.

✔️ Social proof in verkoop en online conversie. Ook bekijken we de meer commerciële toepassing van social proof, onder meer in face-to-face verkoop en online conversie. Waar moet je rekening mee houden?

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + key insights)

Sprekers 🎙️

Research Director
Mede-oprichter Unravel

Lead Unravel Behavior

"Tim is een bevlogen neurospecialist die je door middel van herkenbare voorbeelden meeneemt in de werking van je brein. Vol enthousiasme en met hoge energie neemt hij je mee in de wereld van neuromarketing."

Alieke Ingerman

FrankWatching

"Wat een ontzettend leuke Lunch&Learn was het! Enorm veel positieve reacties gehad van mijn collega’s. Leuke/relevante content en energieke vibe."

 

Kader

Shopper Marketeer Perrigo

"Wanneer je een presentatie van Tim & Tom bijwoont, krijg je geen bullshit te horen maar wetenschappelijk bewezen facts & figures."

 

Peggy van Est

Dagmar van der Lee

Business Connected

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + key insights)

Unravel Research is met trots aangesloten bij het internationale Neuromarketing Science & Business Association.

Samen met Universiteit Tilburg slaat Unravel Research de handen ineen om het consumer neuroscience veld i.c.m. AI en Machine Learning verder te brengen.

Please wait