logo

De Zin en Onzin van Customer Decision Trees

Gratis Lunch-Webinar: Vanaf vandaag terug te kijken!  
👇  Schrijf je hieronder in als je de opname wilt ontvangen (inclusief de slides + toelichting) 👇

Iedereen die zich in de retailwereld bezighoudt met schapinrichting kent ze wel: de zogenaamde Customer Decision Trees.

Keuzebomen zijn populair in retail en staan van oudsher aan de basis van schapinrichting. Maar zo’n rationeel beslissingsmodel laat zich maar moeilijk rijmen met de laatste neurowetenschappelijke kennis over het onbewuste. We kiezen razendsnel, op de automatische piloot en – het liefst – met zo min mogelijk inspanning. Wat betekent dit voor de houdbaarheid van de customer decision tree?

In dit neuromarketing lunch-webinar ontdek je hoe klanten werkelijk kiezen wanneer ze voor het schap staan. Je ontdekt wat dit betekent voor de ideale schapinrichting, evenals veelbelovende nieuwe onderzoeksvormen om het werkelijke keuzeproces te kunnen meten. 

Webinar: De Zin en Onzin van Customer Decision Trees

Gratis lunch-webinar van Unravel, 45 minuten

Wanneer?

Vanaf vandaag terug te kijken!

👇 Schrijf je hieronder in als je de opname wilt ontvangen (inclusief de slides + toelichting):

Je voornaam*
Please fill all the required fields!
Please accept terms and conditions to proceed
Unravel verscheen eerder in:

"Een van de weinige webinars met zulke praktische inzichten waarbij je na een uur echt wat hebt opstoken, naar mijn mening!"
- Yaël Berkemeijer - Marketing Samsung

Wat ontdek je in de lunch-webinar?

Ontdek de laatste wetenschappelijke inzichten over:

De customer decision tree is onrealistisch, maar toch waardevol

Zelfs de meest rationele beslisboomfanaat beseft dat klanten niet werkelijk volgens een lineaire vraagboom tot hun keuzes komen. De beslisboom dient dan ook meer als versimpelde weergave van de meest onderscheidende belangrijke en minder belangrijke productkenmerken. Daarmee biedt de boom houvast in hoe je de segmenten van je schap klantvriendelijk kunt indelen.


Hoe we werkelijk kiezen

Niet schrikken! In het webinar tonen we ontnuchterende Eye Tracking beelden over hoe klanten werkelijk kiezen voor het schap. Geen keuzebomen, maar wél inzicht in de realiteit van hoe mensen winkelen.

Het gaat erom hoe je ‘m meet

Wij bepleiten dat niet zozeer de beslisboom zelf aan vervanging toe is, maar bovenal de manier waarop deze gemeten wordt. Rationele vragenlijsten en categorisatietaken geven slechts gering inzicht in de werkelijke denkstructuren van de klant. De werkelijke inzichten liggen verscholen in de winkel zelf. En dankzij eye tracking kunnen we het keuzeproces daar nu voor het eerst objectief meten.


Van keuzeonderzoek tot schapoptimalisatie

Een breinvriendelijk schap is een verkoopverhogend schap. In een eerder webinar deden we de basisprincipes van breinvriendelijke schappen uit de doeken. In dit nieuwe webinar gaan we dieper in op hoe je onderzoeksinzichten kunt aanwenden om beter converterende schappenplannen te ontwikkelen.

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + toelichting).

Unravel Research is met trots aangesloten bij het internationale Neuromarketing Science & Business Association.

Samen met Universiteit Tilburg slaat Unravel Research de handen ineen om het consumer neuroscience veld i.c.m. AI en Machine Learning verder te brengen.

"Tim is een bevlogen neurospecialist die je door middel van herkenbare voorbeelden meeneemt in de werking van je brein. Vol enthousiasme en met hoge energie neemt hij je mee in de wereld van neuromarketing."

Alieke Ingerman

FrankWatching

"Wat een ontzettend leuke Lunch&Learn was het! Enorm veel positieve reacties gehad van mijn collega’s. Leuke/relevante content en energieke vibe."

Kader

Shopper Marketeer Perrigo

"Wanneer je een presentatie van Tim & Tom bijwoont, krijg je geen bullshit te horen maar wetenschappelijk bewezen facts & figures."

Peggy van Est

Dagmar van der Lee

Business Connected

Bekijk de opname terug, vanaf vandaag beschikbaar (inclusief de slides + toelichting).

Sprekers:

Consumenten Psycholoog
Mede-oprichter Unravel Research

Research Director
Mede-oprichter Unravel Research

Please wait